Sizlere Play Store'un en kullanışlı programlarından biri olan Titanium Backup PRO'yu sunuyorum.



ROM atmak ciddi anlamda vakit ayrılması gereken bir iş. ROM atacağım ama bütün uygulamları yeniden yüklemek gibi bir sorunum var diyenler için Tianium Backup Pro gibi bir program şart. Uygulamayı birçok kişi kullanıyordur. Ama kullanmayanlar için rehber ve inceleme olması niteliği ile Titanium Backup’ı nasıl kullanacağınızı anlatmayaçalışacağım. 





Titanium Backup, uygulamaları yedekleye bileceğiniz bir program. Hem sistem dosyalarını yedekleyip hemde sonradan telefona kurduğunuz uygulamala, oyun vs yedekleyebilirsiniz. 



Yedeklediğiniz dosyalar SD kart içinde Titanium Backup içinde durur. Böylece cihazınıza ROM attığınızda bütün uygulamaları tek tek 

yükleme derdinden kurtulurusunuz. 



NOT: Uygulamayı kullanabilmek için, telefonunuzun ROOT yetkisine sahip olması gerekir.  Google'da ufak biraraştırma ile nasıl ROOT yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. (Her telefonun kendine göre bir ROOT dosyası ve yapılışı vardır)



NOT: Bu rehber bu işlere ilk defa girecekler düşünülerek o şekilde hazırlanmaya çalışılmıştır. Esasında resimlerde her şey açık bir şekilde yer almaktadır ama kullanıcıların aklına soru işaretleri kalmasın diye ufak açıklamalara yer verilmiştir.



İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!





Resimde de gördüğünüz gibi programın ara yüzünde üç adet sekme var.



Genel Görünüm: Cihaz Hakkında bilgilerin yer aldığı kısım.







Yedekleme Geri Yükleme: Burada hangi dosyaların yedeğinin olduğunu görebilirsiniz. Sistem dosyalarının yedeğinin rengi açık kırmızı ile göstermektedir. Bu sekmede bir programın yedeğini yüklemek ve silmek için üstüne tıklayıp işlemi yapmanız yetecektir.






Zamanlamalar: Bu sekmede cihazın için otomatik yedekleme ayarlarını yapabilirsiniz. Sizin seçtiğiniz bir günde programın size sunduğu seçeneklerden birini kullanarak yedek alabilirsiniz.







Telefonda sol tuşuna basıp Toplu İşler seçeneğine girerek programın ayrıntılarını görebilirsiniz. Geri yükleme, dosyaları silme vs gibi işlemleri bu menüden yapıyoruz.








Verify Backup: Resimde görüldüğü gibi telefondaki kaç adet uygulamanın yedeklendiği ve bunun doğrulamasını yapma imkanını sunuyor.



Backup: Bu sekmede hangi sistem uygulamaları ve normal uygulamaların ne kadarının yedeklendiğini görebilirsiniz. Yedekleri bu sekmeden alıyorsunuz. Buradaki seçeneklerden size uyanı seçerek uygulamalarınız yedeğini toplu bir şekilde alabilirsiniz. Bu işlem süresi telefondaki uygulama sayısına göre değişebilir. Bende birkaç dakikada alıyor rahatlıkla.







Restore: Bu menüde yedeğini aldığınız dosyaları geri yükleme işlemini yapabilirsiniz. Bir çırpıda yedeğini aldığınız bütün dosyaları yükleyebilirsiniz. Böylelikle her dosyayı ayrı ayrı yükleme derdinden kurtulabilirsiniz.



Move - Integrate: Burada uygulamları hafıza karından ya da telefona taşıyabilirsiniz. Bir defa denedim bütün hafıza kartına taşıyor ama şöyle bir sakıncası var. Bazı programlar telefon hafızasında olması gerektiği için çalışmaya biliyor. Beatiful Widget'i çalıştıramamıştım.




Un-install: Bu kısımda yedeklediğiniz dosyaları silebilirsiniz. Tüm kullanıcı bilgileri ve sistem uygulamlarını silerken dikkatli olun.



Delete Backups: Sildiğiniz uygulamaların yedeklerini de silmenizi sağlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top