Android'teki animasyon sınıfını anlatacak ve uygulamalı örneklerle, resimlerle destekleyip konuyu daha iyi anlatmaya ve sizin de daha iyi anlamanıza yardımcı olacağım.

Animasyon (Animation) sınıfı android.view animation paketi altında bulunur. Bunu şu şekilde kontrol edebilirsiniz: Eclipse te oluşturduğunuz herhangi bir projenin dosyalarında Android'in bir sürümü vardır. Bu sürümün altında android.jar adlı dosyayı göreceksiniz. Buna tıklayıp altındaki paketlerden söylediğim paketi bulup Animation.class dosyasını görebilirsiniz. 

animation_class_android  


Animasyon Kaynakları (Animation Resources)

Android teki animasyon kaynakları iki türdür. Bunlar: 
1. Özellik Animasyonu (Propery Animation) 
2. Görüntü Animasyonu (View Animation)

Özellik Animasyonu (Propery Animation) 
Adından da anlaşılacağı üzere ; burada bir nesnenin özelliklerini değiştirerek animasyon oluşturuyoruz. Burda Animator lar kullanılır. Sonraki derslerim anlatacağım bu animasyon türünü.

Görüntü Animasyonu (View Animation)
Bu türde ise bir nesnenin (genellikle resim) görüntüsüne ait özellikleri değiştirerek animasyon oluşturuyoruz. Örnekle daha iyi anlayacaksınız, sabırlı olun. :) 

Uygulama Örneğimiz: Örneğimizde bir buton ve bir imageview nesnesi olacak. Kullanıcı butona dokunduğu zaman gösterilen resim aynı anda  hem büyüyecek hem de dönücek. 

Yazının devamını okumak ve kodları indirmek için: Devamını Oku

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top