Apple iPhone, Samsung Galaxy S ve Note modellerinden daha fazla sattı
Akıllı telefon ve tablet segmentinde mücadele eden iki büyük firma olan Samsung ve Apple, şu an için birbirlerinin en güçlü rakibi konumundalar. Akıllı telefon segmentine baktığımızda Samsung liderliğini korurken, Apple hemen arkasında mücadelesine devam ediyor.



Apple, akıllı telefon pazarında çok fazla ürünler mücadele etmiyor. iPhone cihazından sonra iPhone 3G’yi sunan firma daha sonra iPhone 3G, iPhone 4, iPhone 4S’i sunmuş ve en son Eylül ayında da iPhone 5‘i satışa sunmuştu.

Diğer taraftan Samsung giriş-orta ve üst seviye de oldukça fazla sayıda model sunuyor. Samsung üst seviyede Galaxy S ve Galaxy Note serisi ile karşımıza çıkmakta.

Bu iki fimanın amiral gemisi seviyesinde ürünlerini karşılaştırsak eğer, Raymond James’den Tavis McCourt tarafından yapılan bir araştırmaya göre Apple iPhone 4, iPhone 4S ve iPhone 5 satışları, Samsung‘un Galaxy S, Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note ve Galaxy Note II satışları ile kıyaslandığında daha fazla olarak karşımıza çıkıyor.

Apple 219 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirirken, Samsung 131 milyon adet Galaxy S ve Note Serisi satışı gerçekleştirmiş. Bu da 88 milyon adet bir üstünlüğe işaret ediyor.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top