Kendiliğinden silinen mesajlar ister misiniz
Kendiliğinden silinen mesajlar ister misiniz?
İşte kendiliğinden silinen mesaj teknikleri ve programları!

Zamanı gelince kendi kendini silen mesaj veya içerikler oluşturmak ister misiniz? İşte bunun 2 yolu!

İnternette gönderdiğiniz her şeyin sonsuza kadar bir yerlerde kayıtlı kalması zaman zaman sizi rahatsız edebilir. Herkesin göremeyeceği, varlığını sadece belirli bir süre koruyacak bir mesaj göndermek isterseniz, bu işe özel hizmetlere başvurmanız gerekiyor. Tabi ki bu mesajların da hiçbir yerde saklanmadığının garantisi yok, ancak yine de kullanmaya değer olduğunu düşündüğümüz iki web sitesini sizlere tanıtmak istiyoruz. İşte kendi kendini silen içerikler oluşturup başkalarına göndermenizi sağlayacak 2 hizmet.

Privnote

Kendinizi James Bond gibi hissetmek istiyorsanız, kendi kendini yok eden mesajlar göndermenize izin veren Privnote'u denemelisiniz. Hizmet, Türkçeye de çevrildiğinden İngilizce bilmeyenler için kullanımı oldukça kolay.

Sadece üç adımda atılabilen bir mesaj oluşturabilirsiniz. Önce not alanına mesajınızı yazın. "Bu not okununca bana bildir" seçeneğini işaretlemeniz halinde mesajınız açıldığında bunu size bildiren bir e-posta alacaksınız.

Notunuzu oluşturduktan sonra size özel bir URL hazırlanıyor. Bu URL, tek bir görüntülenmeden sonra kendisini ortadan kaldırıyor. Notunuzu isterseniz onu oluşturduğunuz sayfa içerisinden de kaldırabiliyorsunuz.

disposableWebPage

disposableWebPage, önceki sayfada tanıttığımız Privnote'a oldukça benziyor ancak metin biçimlendirme gibi bazı ek işlevler sunuyor.

Göndereceğiniz mesaj için öncelikle bir başlık oluşturmanız ve bir Captcha kodu girmeniz gerekiyor. Bunun ardından yönetimsel seçeneklerin gösterildiği bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz.

Ardından size sayfanızın seçeneklerini ayarlamanızı sağlayacak bir URL ve bir ana anahtar sağlanıyor. İsterseniz bu ana anahtarı hatırlayabileceğiniz bir parola ile değiştirebilirsiniz. Arkadaşlarınızın sayfa üzerinde çalışmasını istiyorsanız, onlar için de editör anahtarları oluşturabilirsiniz.

disposableWebPage sayfanızın son gösterim tarihini ayarlamanıza izin veriyor. Sayfanız varsayılan olara 90 gün gösteriliyor.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top