Aselsan 4Gyi Türkiyeye getirdi
Aselsan 4G'yi Türkiye'ye getirdi!
ASELSAN'da imzalar bugün atıldı, 4G geliyor!

Dördüncü Nesil (4G) Haberleşme Teknolojisi Geliştirme (ULAK) Projesi imza töreni bugün gerçekleşti.

Aselsan'dan yapılan açıklamaya göre, Dördüncü Nesil (4G) Haberleşme Teknolojisi Geliştirme (ULAK) Projesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla imzalandı.

ASELSAN sivil alanlara da yönelecek

ASELSAN Genel Müdürü Cengiz  Ergeneman, bu yıl dönemde teknolojik üstünlük gerektiren ulaştırma, telekom, sağlık gibi sivil alanlara da girmeyi planladıklarını söylemişti.

ASELSAN olarak askeri haberleşme ve elektronik alanlarında elde ettikleri tecrübeleri sivil alanlarda da kullanmayı istediklerini belirten Ergeneman, şöyle konuştu:

''Örneğin sağlık sektöründe görüntüleme cihazları bize çok yakın bir alan. Termal kamerayı, açık kalp ameliyatlarında kullanıyorlar. Yine Türkiye, raylı sistemlere oldukça büyük yatırım yapıyor. Hızlı tren olsun, Marmaray olsun bu tür sistemlerde oldukça büyük miktarda elektronik teçhizat var. Biz alt yüklenicilerimizle birlikte bu tür sistemlerin büyük kısmını Türkiye'de yapabileceğimizi düşünüyoruz. İlgili mercilere müracaat ettik. Bu işlere talibiz. Ayrıca şu anda telekom sektöründe 3G'den sonra 4G gelmesi söz konusu. 4G konusunda baz istasyonlarının Türkiye'de geliştirilip kurulması yönünde çalışmalarımız bulunuyor.''



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top