“Nokia 808 PureView’in kamerası 41 megapikselmiş” derseniz size ya “4.1 megapikseldir o, yanlış yazmışlardır” der, ya da “İnterpolasyondur o, olur mu hiç, normal kameralarda bile yok öyle çözünürlük” der. Peki Nokia PureView’in kamerası gerçekten kaç megapiksel çözünürlük veriyor?

Nokia 808 PureView. Fotoğraf: SlashGear

Nokia Pureview 41 megapiksel sensörü var. Bu sensörün 38 megapikseli kullanılıyor. Yani evet, Nokia PureView gerçekten çok yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebiliyor ve interpolasyon söz konusu değil.

Peki ne işe yarayacak bu kadar çözünürlük? Ne gerek var? Nokia PureView’i tasarlayanlar 38 megapiksel fotoğraflar çekip durmanızı beklemiyorlar. 8 megapiksel ya da 5 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar çekeceğinizi düşünüyorlar. Çünkü böyle bir kamera ile 5 megapiksel fotoğraflar çekerken “kalite kayıpsız dijital zoom” yapabilme imkanınız var. Ayrıca, 38 megapiksellik normal bir fotoğraftan 5 megapiksellik “süper fotoğraflar” elde edilebiliyor. Çok daha kaliteli görünen, düşük noise seviyesine sahip fotoğraflar.

Bir Nokia PureView ile diğer bir Nokia PureView'i çekmişler:


Yakınlaşırsak:


Nokia PureView ile çekilmiş bir başka fotoğraf:


Küçük bir parçasını kesersek:


Bir başka fotoğraf:


Kayıpsız dijital zoom yapınca:


Bunun da küçük bir parçasını kesersek:


Kısacası, bu telefonun 38 megapiksellik fotoğraflar çekebilmesi sadece çok konuşulmak için uydurulmuş bir hile değil. Tebrikler Nokia!

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top