Garmin Mobile XT v5.00.50 Kurulum Kılavuzu 






4 Adımda Garmin Mobile XT Kurulumu by Reis-i Eagles™


Yeni Sürüm: v5.00.50


Dikkat: Garmin Mobile XT v5.00.50 kullanım kılavuzu için "BURAYA" tıklayın.

Dikkat: Yeni sürümde "Konumlarım"a kaydettiğiniz 1 noktayı BÜYÜK harfle kaydederseniz atmıyor. Örnek: "NOKIA" Ama ilk harf büyük ya da komple küçük harf yazarsanız sistem sadece "Büyük"le yazdığınız harfi alıyor. Örnek: "Nokia" yazarsanız "N" olarak kaydediyor. Siz yeniden düzenleyip "NOKIA" yapsanız dahi sizi uygulamadan atıyor. İşte önemli olan nokta: her noktayı kaydederken BÜYÜK harflerle kaydedin. Eğer büyük girmeyi unuttuysanız düzeltmeye çalışmayın, noktayı silin baştan tanımlayın.

Adım-1: Gerenkli dosyaları edinme: İndirmek için ilgili bağlantılara tıklayın.
a-) root.rar: Haritasız ana dosyalar
v5.00.50: Rapidshare veya HotFile
v4.20.20: Rapidshare veya HotFile
b-) gmapsupp.img: Haritalar son sürümden eskiye doğru sıralanmıştır.
2009.06 NT - ENG (IKLTL): Rapidshare
2009.02 TKLTL: Rapidshare veya HotFile
2008.10A: Rapidshare veya HotFile
2008.10: Rapidshare veya HotFile
2008.07: Rapidshare veya HotFile
c-) ilac.rar: IMEI Converter ve Etkinleştirme İlacı

1-) 3 dosyayıda indirin ve 1 yere açın.
2-) gmapsupp.img'yi root/Garmin/ dizinine atın. (Garmin klasörünün içine)

Adım-2: sw.unl Düzenlemesi: (PC'de) 
1-) ilac.rar dosyası içerisindeki IMEI Converter'ı çalıştırın. IMEI'nizi gerenkli yere yazın veConvert diyerek kodu alın.
2-) Bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki Garmin İleç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu Unit IDyerine yazın. İlk (üstteki) Generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (CTRL+C).
3-) Yeni 1 Not Defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (CTRL+V). Farklı kaydet deyip, dosya ismini sw.unl olarak Garmin klasörünün içine kaydedin. (Uzantı .txt olMAsın, kaydederken alttan Tüm dosyalar'ı seçin.)

Adım-3: gmapsupp.unl Düzenlemesi: (PC'de)
1-) ilac.rar dosyası içerisindeki IMEI Converter'ı çalıştırın. IMEI'nizi gerenkli yere yazın veGenerate diyerek kodu alın.
2-) Bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki Garmin İleç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu Unit IDyerine yazın.
3-) Select Map Product bölümünden Custom Mapset'i seçin. MapID Code'a 848 yazın. Bu sefer 2. (alttaki)Generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (CTRL+C).
4-) Yeni 1 Not Defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (CTRL+V). Farklı kaydet deyip, dosya ismini gmapsupp.unl olarak Garmin klasörünün içine kaydedin. (Uzantı .txt olMAsın, kaydederken alttan Tüm dosyalar'ı seçin.)

Adım-4: Kurulum: (PC'de - Sis kurulumu tabii ki cepte.)
1-) root klasörü içindeki 4 klasörü ve uygulamayı (Garmin, private, Resouce, sys ve sis dosyası - 4.20.20'de 5 dosya olabilir.) direkt karta atın. (Yeni 1 klasör açıp içine atmayın ya da root klasörünü direkt atmayın. root'un içindekilerini atın.) Çıkan soruya Tümüne evet deyin. (Garmin klasöründe içine sonradan kopyaladığınız sw.unl, gmapsupp.unl ve gmapsupp.img dosyalarının olduğundan emin olun.)
2-) Kartınızı cihazınıza takın ya da kablonuzu cihazdan çıkartın. 1az bekleyin. Ekranda "Yükleniyor..." yazısı belirecektir. İşlem tamamlandığında uygulamalar bölümüne gidip yazılımı açabilirsiniz.

Eğer "Yüklenmedi." uyarısı alırsanız, "Uygulama yöneticisine gidin." uyarısını dikkate alıpUygulama Yöneticisine gidin. "Yüklenmedi" yazan GarminMobile_PA'yı seçenekler-sil diyerek silin. Akabinde az önce karta attığınız GarminMobileXT.sis dosyasını açarak kurulumu elle başlatın.


Resim Resim Resim

3-) Sorumluluk Reddi'ni kabul edin. Metin dili seçme bölümünde 19 kez sağ yaparak Türkçeseçeneğini seçin.
4-) Sesli yönlerdimede de yine Türkçe seçeneğini seçin. Birimi metrik olarak ayarladıktan sonra, Garmin Online erişimi iznini de kendi isteğimize göre ayarlayın.


Resim

5-) Genelde sistem Ekli/Yardımlı/Yerleşik GPS’i otomatik tanır. Eğer tanımazsa; karşınıza gelen bilgi ekranından GPS Cihazı Aranıyor'u iptal edin. Ayarlar – Sistem – Uzak GPS’e girip Ekli/Yardımlı/Yerleşik GPS’i seçip, etkinleştir deyin.


Resim Resim

Önemli Noktalar

1-) Harita görünümünde haritayı görebilmeniz için 1 defalığa mahsus uyduya bağlanmanız gerekir. Bağlandıktan sonrada 3 tuşu ile mutlaka yakınlaştırma yapınve program haritayı algılasın. Aksi taktirde No Map yazacaktır.

2-) Eğer birden fazla harita kullanacaksanız;
Haritaları sırasıyla gmapsupp.img ve gmapsup2.img olarak adlandırın.
Etkinleştirme için de gmapsupp.unl ve gmapsup2.unl dosyalarını oluşturun.

Yazılım kullandığınız vakte göre temayı otomatik olarak beyaz veya siyah biçiminde değiştirir. Ayarlarda sadece gece veya sadece gündüz yapabilirsiniz.

Dikkat: Garmin Mobile XT v5.00.50 kullanım kılavuzu için "BURAYA" tıklayın.

Bu programı bizle paylaşan, destek çıkan kullanıcılara ve Donanım Haber Forum'a sonsuz teşekkürler...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top