Nokia Lumia 1020’nin 41 megapiksel çözünürlükte sensörü var. Yani yanlış duymadınız, Nokia Lumia 1020 gerçekten inanılmaz derecede yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebiliyor. Ancak ufak bir yanıltıcı nokta var, sensör 41 megapiksel, ama çektiğiniz fotoğraflar en fazla 38 megapiksel boyutunda olabiliyor. Yine de benzersiz bir çözünürlük sunuyor Nokia Lumia 1020.




Aslında Nokia daha önce 41 MP çözünürlükte fotoğraflar çekebilen bir telefon çıkarmıştı: Nokia 808 PureView. Yani teknoloji yeni değil. Ancak bu sefer Symbian yerine Windows Phone 8 işletim sistemi kullanmışlar. Windows Phone’un Symbian’a üstünlüğü kimileri için tartışmalı bir konu, ancak günümüze daha uygun olduğu şüphesiz.

41 MP ne işe yarar? Bir: Yüksek çözünürlükte fotoğraflar yüksek detay verir. Uzaktaki bir tabelada yazanlar bile okunabilir. İki: 41 MP sensörden 5 MP boyutunda yüksek kaliteli fotoğraflar elde edilebilir. Evet, 5 MP düşük bir çözünürlük, ama görüntü kalitesi pek çok telefondan üstün. Üç: Kayıpsız dijital zoom (yakınlaştırma) yapabilirsiniz. Hatta Lumia 1020’ye özel olarak, fotoğraflarınızı çektikten sonra bile nereye zoom yapacağınızı seçebilirsiniz. Gerçi zoom yapınca da fotoğrafların noise seviyesi artıyor ama, yine de cep telefonları için eşsiz bir özellik.







Fotoğraf: AAWP
Kamerası dışında Lumia 1020’nin Lumia 920’den pek bir farkı yok. Ekranı AMOLED yapmışlar, RAM'i 2 GB'a çıkartmışlar, Gorilla Glass 3 kullanmışlar. Eğer güncel telefonlar arasından en kaliteli fotoğraf çekene sahip olmak istiyorsanız, Nokia Lumia 1020’yi düşünebilirsiniz. Ayrıca Samsung’un Galaxy Zoom modelini de düşünebilirsiniz, 2013'ün en iyi fotoğraf çeken telefonları başlıklı yazımda Galaxy Zoom'dan bahsetmiştim.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top