Akıllı telefonlardan Nokia'dan akıllı saat atağı


Akıllı telefonlardan sonra adını çok sık duymaya başladığımız, Samsung Galaxy Gear, Sony SmartWatch 2 ve Pebble ile ilk modellerine çoktan kavuştuğumuz akıllı saatlerin, giderek çoğalacağı çok önceden belliydi. Nitekim bu işe soyunan devlerden bir tanesinin de, son iki yılın en iyi çıkış yapan markası Nokia olacağı konuşulan bir gerçekti.


MİCROSOFT'TAN TAMAMEN AYRI ÜRETİLECEK


Aradan geçen uzun zaman sonundaysa, adı açıklanmayan bir kaynak tarafından ortaya atılan iddialara göre, Nokia'nın üretimi gecikmiş akıllı saati hakkında yeni bilgiler gün ışığına çıktı. NokiaPowerUser'a konuşan gizemli kaynak, Nokia'nın akıllı saatini 2014 yılının üçüncü çeyreğinde satışa sunulacağını ama Microsoft'un bu yıl aldığı cep telefonu bölümünden tamamen ayrı olarak üretileceğini iddia etti.


CİHAZDA NE GİBİ ÖZELLİKLER OLACAK


Cihazın özelliklerine bakacak olursak... Saatin Nokia Morph tabanlı, yani farklı fonksiyonlar için görünüm ve şekil değiştirebilecek bir ürün olacağı düşünülüyor. Cihazın üretim ekibinin başındaysa Gelişen Cihazlar başkanı Axel Meyer ve Tasarım başkanı Peter Skillman bulunuyor ki bu iki önemli isim de Nokia'nın HERE iş ve cep telefonu konsepti için ter döküyorlar.


Öyle görünüyor ki yeni yıl ile birlikte akıllı saat sektörü ciddi anlamda hareketlenecek zira Apple iWatch için Ekim 2014 tarihini işaret ediyorken, Samsung da yeni saati olması beklenen Galaxy Gear fitness için 2014'ü bekliyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top