Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun ve İhbar Merkezinin yeni telefon numarası hızla yayılıyor! Kaybolan taşınabilir iletişim cihazınızı bulmak istiyorsanız bu haber tam da size göre!

BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından yapılan yeni görüşmeler sonunda, büyük değişikliklere gidildi. Toplantı esnasında yürürlüğe sokulması isteminin ardından işlemler için fazladan mesai harcayan BTK mühendisleri, iletişim numarasını ve santral sisteminde değişim gerçekleştirdiler.

“444 9 777” veya “0 (312) 232 23 23” numaralı telefonları çevirerek ulaşılan kayıp telefon bildirimleri 1 hafta kadar bir süreyle işleme alınamamıştı. Telefonların meşgul çalması ve saatlerce beklemeye alınmanın büyük tepkilere neden olması BTK başkanı açıklama yapmaya itti ve bu sorunların artık çözüldüğünü, bilgisayarlı santraller kurulduğunu, 1 dakikalık bir süre içinde temsilcilere bağlanılabileceğini veya kayıt oluşturulabildiğini belirtti.

Umarız hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmazsınız ancak çalındı bildirimleri için çevrilecek yeni numara  “0 (312) 294 94 94” olarak belirlenmiş. Elektronik Haberleşme Kanunu’na göre başlıca cep telefonu olmak üzere elektronik gizliliği barındıran haiz cihazının çalınması, yağmalanması, kaybolması veya gasp edilmesi durumunda BTK iletişim hattını arayarak çalınan elektronik cihazla olay saatinden itibaren bir ilişkisinin kalmadığını belirtmesi gerekmektedir.

Akıllı telefon kullanıcılarının en çok yaşadığı sorun ve sorulardan biri de kuşkusuz yurt dışından getirilen cihazların nasıl kaydedileceği. Yenilenen hizmet anlayışı ve yeni irtibat telefonuyla birlikte karşımıza çıkan BTK, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cihazların nasıl kaydedileceği, yasal olup olmadığı ve gerekli işlemlerin neler olduğu konusunda da kullanıcısına destek sunuyor.

Hırsızlık, gasp, yağmalanma ve emeksiz bilgi çalınmasının günümüzdeki önemi oldukça büyük. Bu tür zararlara uğramamak için ihmalleri elden bırakmamak gerektiğini tekrardan hatırlatırız. Çünkü her ne kadar yeni bir servis gelişmiş olsa da haberimizden de görebileceğiniz gibi durum çalınan cihazınızı size geri getirebilmek adına değil o cihaz üzerinde bulunan mesuliyetinizin üzerinizden kaldırılması üzerine oluşturulmuş.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top