ruslar ak ll telefon pazar na giri yapt 0 Ruslar Akıllı Telefon Pazarına Giriş YaptıRuslar Akıllı Telefon Pazarına Giriş Yaptı
Rus teknoloji firmalarından biri olan Yota, yeni çift ekrana sahip akıllı telefonunu 2013′ün ikinci yarısında piyasaya çıkaracağını duyurdu.

Yota’nın yeni ürünü, bir LCD ekran ve e-ink teknolojisiyle dizayn edilmiş, siyah-beyaz başka bir ekrana sahip olacak. Daha düşük enerjiye ihtiyaç duyan e-ink teknolojisini e-kitaplarda aktif bir şekilde kullanılıyor. Telefondaki iki ekran da 4.3 inç boyutunda olacak.



Yota, Android işlem sitemiyle çalışan telefonun iki ekranlı olmasına rağmen pil ömrünün piyasadaki rakiplerinden daha uzun olduğunu iddia ediyor. Kesin olarak belirlenmese de telefonun anlaşmasız satış fiyatının 500 dolar olması bekleniyor.

Geliştirilen prototipi tanıtan Yota CEO’su Vladislav Martynov ” Farklı olsun diye bu telefonu yarattık. Bugün telefonların çığu sıkıcı ve kutu gibi. Bizim telefonumuz kalıpların dışına çıkmak isteyenlere hitap ediyor” diye konuştu.

Yota’nın verdiği bilgiye göre firma daha adı belli olmayan telefon üzerinde 2 yıldır çalışıyor. Şu anda telefonla gelecek 5 uygulamanın testleri gerçekleştiriliyor. Sözkonusu akıllı telefon daha çok ürettiği modemlerle tanınan Yota’nın ilk telefonu olacak.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top