Launcer & İnceleme - SPB Shell 3D (Full)



Windows Mobile ve Symbian kullananların iyi bildiği en çok satan uygulamalar arasında her zaman 1 numara olmayı başarmış bol ödüllü bir uygulama olan Spb Mobile Shell’in devamı niteliğinde olan Spb Shell 3D’nin Android telefonlar için geliştirilmiş olan ilk sürümü duyuruldu. Görsellik ve performans konusunda oldukça iddalı bir olan Spb Shell 3D kullanıcılarına neler sunuyor. Hepsi yazımızın devamında.


Spb  Software daha önce geliştirilmiş olan 3D özelliklere sahip uygulamalarda daha çok sergiledikleri efektler ile beğenilmenin hedeflendiği, kullanılabilirlik adına çok fazla bir şey yapılmadığını ve Spb Shell 3D ile bu noktada fark yaratmayı hedeflediklerini belirtiyor.


Spb Shell 3D kullanım kolaylığı bakımından ele alındığında gerçekten de hedeflediği çizgiyi yakalamış gibi görünüyor. Arayüz kullanımı oldukça kolay olacak şekilde tasarlanmış. Neyin nerede olduğunu kestirmek çokta zor değil. Programın herhangi bir yardım dökümanına bakmaya ihtiyaç duymadan çok rahat bir şekilde kullanılabileceğinizi belirtelim.  Tabii ki bunda diğer programlardan alıştığımız seçenekler, ayarlar gibi bir ekranın olmaması çok büyük etken. 


Spb Carousel var olan bütün sayfaları bütün özellikleri ile birlikte üç boyutlu bir görünümde görmenizi sağlayan hızlı, güzel ve faydalı bir özellik. Programın içerdiği bütün özellikleri bir bakışta görebiliyorsunuz.


    


Spb Shell 3D uygulamasın sahip olduğu akıllı klasör yapısı oldukça güzel ve iyi düşünülmüş. Ana ekranınızda oluşturabileceğiniz klasörler ile widget ve kısayolları klasörler içinde tutabiliyorsunuz. Bu klasörler kaydırma özelliğine sahip. Ayrıca klasörler üç varklı şekilde görüntülenebiliyor. Alışılmış klasör görüntüsü, tek satıra genişletilmiş klasör görüntüsü ve tamamen açık görünüm. Tercih kullanıcının. Program içeriniğine göre otomatik olarak adlandırılıyor. Tabiki siz istediğiniz ismide verebiliyorsunuz. Bunun için yapacağız şey klasörün başlığına tıklayıp biraz beklemek ve istediğiniz başlığı yazmak. Akıllı klasörler ile herşey daha düzenli ve kontrol altında.


    


Spb Shell 3D standart widgetleri destekliyor. Bununla birlikte beraberinde gelen bazı widgetlerde mevcut. Spb Shell 3D ile gelen widgetler alışılmış widgetlerin dışında 3D modu ve animasyon gibi özelliklere de sahip. Daha önce kullandığınız iki boyutlu widgetlerden farklı olarak sunulan 3D widgetler, çalıştırıldığı anda görüntülenen üç boyutlu ortamda kullanılıyor. Oldukça hoş ve başarılı.


Daha öncede bahsettiğimiz gibi Spb Shell 3D kullanmak için diğer bir çok programda olduğu gibi uzun yardım belgeleri okumanızı gerektimeyecek, onlarca parametreyi bu ne işe yarıyor diye denemenizi gerektirmeyecek bir uygulama. Örneğin Spb Carousel modda bazı widgetlerin (sihirli animasyonlar) animasyonlar ile nasıl çalıştığını görebiliyor olmanız programın kullanımının etkileşimli olarak nasıl öğrenilebileceğine dair bir örnek.


    




Bir çok kişinin zaten pil ile başımız dertte bu program ile pili dayandırmak mümkün değil dediğini tahmin edebiliyorum.  Ancak programı test ettiğimiz süre içerisinde pil ile ilgili herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını belirtmek isterim. 


Spb Software Cpu/Gpu en verimli kullanımının sağlanması için programın C++ ile kodlanmış SPB UI Engine üzerine kurulu olduğunu belirtiyor. Bu sayede gayet akıcı bir 3D performans olduğunu belirtiyorlar ki, bu konuda programın başarısı gerçekten çok iyi.  Samsung Galaxy S i9000 ile test ettiğimiz uygulamanın kayda değer bir sorun çıkartmadığını  belirtelim. 


Spb Shell 3D kullanabilmeniz için Open GL ES 2.0 uyumlu grafik işlemcisine ve Android işletim sistemine sahip bir cihazınız olması gerekiyor. Türkçe dahil bir çok dile destek veren yazılım yaklaşık 9 Mb dosya boyutuna sahip ve rom üzerinde yaklaşık 14.5Mb yer kaplıyor. 14.95$ karşılığında satın alabileceğiniz programın deneme sürümü olmaması dezavantaj. 


Spb Shell 3D gösterdiği performans ve kullanım kolaylığı bakımından oldukça başarılı ve sorunsuz bir program. Pil kullanımı konusunda çok acımasız olacağını düşünenler programı kullandıktan sonra yazılımın geliştiricilerine başarılarından dolayı teşekkür etmek isteyecektir. Spb Mobile Shell ile yakalanan başarı bu ürün ile de devam edecektir.



Trailer Videosu








SPB SHELL 3D (FULL ZIP)


Kurulum ile ilgili bilgiler dosyanın içindedir. Lütfen okumadan kurmayınız.








0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top