En iyi Türkçe Android Antivirüs Programları indir
Bu yazımızda android cihaza sahip olanlar için en iyi ücretsiz android antivirüs programlarını bir araya toplamaya çalıştık. Bu programlar android marketlerde de bulunmakta yalnız biz ücretsiz olanları bulduk sizler için. Aşağıda Android antivirüs programlarına ait bilgileri bulabilir, dilediğiniz Türkçe antivirüs programını indirebilirsiniz

Masaüstü bilgisayar döneminin artık sonlarına geliyoruz. Yenilik mobil cihaz teknolojilerine doğru akıyor. Virüsler de teknolojinin ne derece geliştiğinin farkında ve durmadan kendilerini geliştiriyorlar. Kişi listesi, arama ve SMS mesajları, cihazımızın tarayıcısından girilen bir web adresi, indirdiğimiz uygulamalar ve cihazımıza indirdiğimiz dosyaların tamamı risk altında. Bu nedenle mobil cihazlarımızda da antivirüs kullanma zorunluluğu günyüzüne çıkıyor.

Antivirüs uygulamalarında Android üzerinde çalışabilenleri seçmeyi tercih ettik. Android’i seçme sebebimiz, açık kaynak kodlu tercihinin dezavantajlı olması nedeniyle bu konuda sıkıntılar yaşanmasıydı. Herkes istediği gibi uygulama geliştirip özgürce dağıtabiliyor Android’te. Kontrol edilmekte zorlanılan bu uygulamalar ve web siteleri bizi virüs tehlikesiyle karşı karşıya getirdi.

Aşağıda bu riski yok etmeyi hedefleyen tam 6 ücretsiz ve 1 adet Trend Micro Mobile Security 2012 Personal Edition ücretli antivirüs uygulamasını karşılaştırdık.

Avast ve Norton hariç tüm uygulamaların daha çok özellik sunan ücretli versiyonları bulunuyor. Tüm uygulamaların antivirüs, gerçek zamanlı koruma, çalınmaya karşı koruma, uzaktan uyarı ve cihazı kitleme özellikleri sunuyorlar.

Avast’ın sunduğu, uygulama ve batarya yöneticisi sayesinde bir adım önde gözüküyor.

Avast Android Antivüs Programını indir

Trend Micro Mobile Security, 100 milyona yaklaşan kullanıcılarını hergün 5 milyon saldırıdan koruduğu düşünürsek, ücretsiz olarak 30 günlük deneme sürümüne sahip olmasını dezavantaj olarak görmememiz gerekiyor. Bilgisayarınızda da Trend Micro kullanıyorsanız mobil cihazınızında ve tabletinizde de tercih edebilirsiniz.

Trend Micro Mobile Security Android Antivüs Programını indir

AVG, bilgisayarlar için sunduğu mevcut ücretsiz sürümündeki başarısını Android cihazlarda da gösteriyor. Özellikle işlemci ve ram kullanımını minimize eden yapısı sayesinde kullanıcıların ilk tercihlerinden birisi.

AVG Android Antivüs Programını indir

McAfee, tüm platformlardaki 130 milyon kullanıcısını arkasına almış durumda.

McAfee Android Antivüs Programını indir

Norton, yılların eskitemediği bir yazılım. Beta sürecinde olması rağmen ücretli versiyonlarda sunulan özellikleri sunarak aradaki farkı kapatmayı amaçlıyor.

Norton Android Antivüs Programını indir

Lookout, uygulamalar içerisinde en eskisi ve 15 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda.

Lookout Android Antivüs Programını indir

Kaspersky ise web taraması hariç sunduğu diğer tüm özellikler ile denenmesi gereken bir antivirüs mobil uygulaması.

Kaspersky Android Antivüs Programını indir

Tüm uygulamalar aslında, aynı özellikleri sunuyorlar. Aralarındaki farklar kendilerini web koruması, görev yöneticisi ve batarya yönetimi gibi konularda gösteriyor. Yine son karar aslında kullanıcının, bilgisayarında kullanmayı tercih ettiği antivirüsü mobil cihazında da kullanmaya devam ediliyor. Daha kolay karşılaştırma yapabilmeniz için avast! Mobile Security, AVG Antivirüs, Trend Micro Mobile Security 2012 Personel Edition, Kaspersky Mobile Security Lite, McAfee All Access, Norton Security, Lookout Security -

Antivirus uygulamalarının sunduğu özellikleri aşağıdaki tabloda listelemeye çalıştık.

Android antivirüs karşılaştırma tablosu En iyi Türkçe Android Antivirüs Programları indir* Programın ücretli versiyonunda sunulan özellik.

** Uygulama Yöneticisi: Windows yüklü bilgisayarda olan Görev Yöneticisi ile benzer şekilde çalışan uygulamalar, CPU ve Ram kullanımı, açık olan servislerin bilgileri gösterilir. İstendiğinde bu servisler durdurulur ya da kapatılabilir.

*** Sadece Yönetici girişine izin verilen mobil cihazlarda kullanılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top