LG'nin Optimus G'si, 4 çekirdek ve 2 GB RAM sunan yeni nesil akıllı telefonlarından biri. 13 megapiksellik kamerası ve şık tasarımı da dikkat çekici. Peki ama piyasadaki Xperia Z gibi rakipleri karşısında ne durumda? İşte testimiz...
Baştan söyleyelim; LG Optimus G, son günlerde test etme şansı bulduğumuz iyi telefonlardan biri. Telefon, 1,5 GHz hızında 4 çekirdekli Qualcomm işlemciye, 2 GB RAM'e ve 1.280 x 768 piksel çözünürlüklü 4,7 inç ekrana sahip. 319 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan ekran yaptığımız testlerde gün ışığında 332 kandela/m2 parlaklık oranı sergiledi. Ekranda renkler gayet canlı görünse de AMOLED ekranlardaki kadar iyi değil. Telefonun Gorilla Glass 2 arka ve ön camları sayesinde son derece sağlam olan şık kasasının altında güçlü donanımlar bulunuyor.
Optimus G'nin arka kapağı, aynen Nexus 4 gibi parıltılı bir yüzeye sahip. Telefon ele iyi oturuyor ve kalitesini hissettiriyor. 132 x 69 x 10 milimetre boyutlu telefonu kullanmak çok rahat. Ancak kasanın yekpare yapısı, pilin çıkartılmasına engel oluyor.
Telefonda 32 GB dahili depolama alanı var ve bunu bellek kartı ile desteklemek mümkün değil.
LG Optimus G, 13 megapiksel çözünürlüklü etkileyici bir kameraya sahip. Yaptığımız testler kameranın gerçekçi renkler ve yüksek karşıtlık oranı sunduğunu gösteriyor. Görüntü, çerçevenin kenarlarına doğru biraz netlik kaybediyor.
Yapay ışıkta çekilen fotoğraflarda da netlik kaybı görülüyor. Telefon flaşa sahip olsa da kamera geceleri iyi performans sergileyemiyor. Sonuç olarak doğal ışıkta iyi sonuç veren kamerayı yapay ışık altında ve karanlıkta kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Ama bunu çok büyük bir eksi olarak da değerlendirmiyoruz; az sayıda alternatif dışında neredeyse tüm cep telefonlarında durum aynı...
Performans: Gayet akıcı
Optimus G Android 4.1.2 ve LG'nin kendi geliştirdiği arabirimi kullanıyor. Testlerimizde telefonun SMS, bağlantılar ve tarayıcı gibi temel uygulamalarda gayet akıcı performans sergilediğini gördük. Telefon, LG'nin geliştirdiği bazı uygulamalar yüklü olarak geliyor. Optimus G'de ayrıca bir çevirmen uygulaması ve DLNA üzerinden içerik paylaşımı sağlayan bir uygulama da bulunuyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder