Neredeyse 1 milyar cihazda kullanılan WebView’in artık Google tarafından desteklenmiyor olması Android kullanıcıları için ciddi bir tehlike oluşturuyor.

Android kullanıcılarına olabildiğince güvenli bir deneyim yaşatmak isteyen Amerikalı internet devi Google mobil işletim sisteminde tespit edilen güvenlik açıklarını gidermek için sıkı bir çalışma yürütüyor olsa da, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bilgiler neredeyse 1 milyara yakın Android cihazın ciddi tehlike altında olduğunu gösterdi. İşletim sisteminin güvenlik yazılımlarıyla ilgilenen firmayla irtibata geçen güvenlik araştırma şirketi Rapid7, Android kullanıcılarını korkutacak çarpıcı bilgilere ulaştı.

android telefon

Hala 1 milyara yakın kullanıcı tarafından kullanılan 4.3 JellyBean veya altı versiyonların önemli parçalarından biri olan WebView’in KitKat sürümüyle birlikte yeni bir yazılımla değiştirildiği ve bu tarihten itibaren WebView için önemli güncellemelerin yayınlanmadığı ortaya çıktı. WebView‘de yeni bir güvenlik açığının tespit edilmesinin ardından irtibata geçilen Android güvenlik ekibi, bu tür bir güvenlik açığı durumunda telefon üreticilerini uyarmaktan başka bir adım atamayacaklarını doğruladı.

Konunun ciddiyetine dikkat çeken Rapid7 yöneticisi Tod Beardsley, 1 milyara yakın cihazda kullanılan bu yazılımın artık Google tarafından resmi olarak desteklenmediğini ve şimdiden WebView’le ilgili 11 farklı güvenlik açığı tespit ettiklerini söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top