Talking Tom Cat'in geliştiricisi Outfit7'nin çocuklar için geliştirdiği yeni oyun Talking Angela'nın çocukları kaçırmakta kullanıldığı ve oyunda çocuklarla konuşarak etkileşime geçen Angela isimli kedinin çocuklardan aldığı bilgilerin siber korsanların eline geçtiği iddiaları ayyuka çıktı.

Talking Angela, çocukların konuşarak etkileşime geçebildiği, soru - cevap mantığı ile çalışan eğitici bir oyun. Akıllı telefon ve tabletlere yüklenebilen oyun hakkında, çocukların görüntülerini kaydettiği ve onlardan aldığı bilgileri depoladığı gibi çok büyük iddialar ortaya atıldı. En tüyler ürpertici iddia ise Dallas'tan geldi. Ortadan kaybolan Dallas'lı Eli Moreno isimli çocuğun, Talking Angela'yı oynamaya başladıktan sonra kaybolduğuna dikkat çekiliyor ve oyunun bu durumda bir etkisi olduğu dillendiriliyor.

Talking Angela hakkındaki bir diğer iddia ise Angela karakterinin gözünde bir adamın yansıması olduğu yönünde. Angela'nın ayrıca çocuklara adreslerini sorduğu ve yanlış adres veren çocukları "Yalan söylüyorsun!" şeklinde azarladığını iddia eden ebeveynler mevcut.

Outfit7'nin marka yöneticisi Randeep Sidhu, bu iddiaların gülünç olduğunu söyledi ve bilgi toplamadıklarının altını çizdi

1 yorum:

 
Top