Dünyanın dört bir yanından gelen teknoloji hayranları fuarda özellikle mobil telefon ve tablet alanında çıkan yeniliklere büyük ilgi gösterdi. İspanya veliaht Prensi Felipe'nin açılışını yaptığı kongreye katılımın 75 bin kişiyi aşması bekleniyor.

27 Şubat tarihine kadar devam edecek olan GSMA Mobil Dünya Kongresi'ne (MWC) 200 den fazla ülkeden 15 bine yakın firmanın stand açtığı öğrenildi.

GSMA Mobil Dünya Kongresinin (MWC) üç süper starı ön plana çıktı. Samsung'un Galaxy S5 cep telefonu modeli ile Facebook'un WhatsApp'ı satın aldığını açıklamasından sonra kurucuları olan Mark Zuckerberg ve Jan Koum'un kongre salonunda birer konuşma yapması. Kongreye ayrıca Nokia'da büyük bir çıkartma yaparak Android'li yeni işletim sistemi terminalini görücüye çıkarttı.

Nokia 220, X ve XL modellerini 89 ile 150 dolar fiyat aralığında satışa sunarak pazara hızlı bir şekilde girmeyi düşündüğü belirtildi. Fuarın diğer yıldızları ise: LG markasının esnek ve yuvarlak köşeli cep telefonu modelleri; Huawei'nin Talkband1 adlı bileklikli cep telefonu; HTC'nin Google Now servisiyle çalışan cep telefonuyla bağlantılı saati; Acer markasının farklı fotoğraf çekme özellikleri olan yeni Liquid E3 cep telefonu ile Sony'nin Xperia Z2 yeni cep telefonu modelleri ve tabletleri oldu..Bu sektörünün dev isimlerinden olan Apple'ın ise MWC'ye bu yıl da sadece gözlemci olarak katılması fuarı ziyaret eden binlerce kişide yeni bir hayal kırıklığı yarattı.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top