Twitter'dan ardından tek darbe de Youtube'ye. Youtube.com mahkeme kararıyla kapatıldı. Youtube giriş yöntemleri yayınlandı. İşte Youtube çalışacak DNS'ler. Evvelki senelerde YouTube benzeri dünyanın tartışmasız en fenomen video paylaşma sitesine ulaşım engellenmişti. Uzunca tek zamandır ulaşım engeli mevcut olmayan ve DNS, VPN, Proxy benzeri muadil yollar denenmeden normal olarak hizmet verici YouTube sitesi, bu sabah siteyi tıklayan tek takım internet kullanıcılarına tek sürpriz yaşattı.

Kullanıcıların kafasını karıştıran şuanki vaziyet amaçlı iştirak eden nihai bildirim ise sitenin belli aralıklarla girilebilir hale eriştiği yönünde; başka bir deyişle teknik aksaklık sebebiyle YouTube'a girilememe ihtimali 27 şubat 2014 saat 16:39 bakımından zor basıyor. Bunun Için karşın çoğu web sitesinin kesinleşmemiş veriler üzerinden "YouTube Kapatıldı ", "YouTube'a Ulaşım Engeli" benzeri başlıklar ve içeriklerle bilgi yaptığı gözlerden kaçmadı. Nihai aldığımız duyumlara yönelik servis sağlayıcılar tarafında, ellerine erişmiş tek ulaşım kısıtlama kararı yer almıyor .

Bunun yakınında servis sağlayıcıların abonelerine verdikleri ikilemli veriler kafa karıştırmaya devam etmektedir . Toplumsal basın üzerinden en tek sürü konuşulan konu noktasına iştirak eden tek takım internet kullanıcılarının tek takım bölgelerde YouTube'a girememesi noktasında resmi izah heyecanla bilave ediyor.

Youtube hakikaten mahkeme kararıyla ertelendi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top