Veri fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Zuckerberg, "İnsanlar temel veri erişimine, bir, iki ya da üç dolar bile olsa, neden para harcasınlar. Herkes nasıl 911'i arayıp ihtiyaç duyduğu temel yardımı alabiliyorsa, internetin de böyle olmasını istiyoruz. Facebook, Wikipedia, WhatsApp gibi sosyal medya kanallarını kullanmak kolay olmalı. Kafamızdaki fikrin temeli genellikle yazı tabanlı bir internet erişimi" diye açıklamada bulundu..

Kurucusu olduğu internet.org adlı sivil toplum örgütünün hedefi; dünyadaki herkesi internete ve Facebook'a ulaştırmak. Bunun için insanların akıllı telefona fiyat sebebiyle ulaşamadıklarını gören firma, Facebook zero adlı hizmetini operatörlerle anlaşarak, kullanıcılara ücretsiz sunuyor.

Özellikle gelişmemiş ülkelerde, insanların internet ile ilk kez akıllı telefon üzerinden tanıştıkları, daha önce birçok kez karşımıza çıkan bir bilgi. Zuckerberg de, daha fazla insanın mobil internet erişimine sahip olabilmesinin önünün, temel internet hizmetlerine ücretsiz ulaşım sağlanması ve düşük fiyatlı telefonlarla olacağına inanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top