CES 2014 sırasında telefon değil tablet modelleri sergileyen Samsung, yeni bombası Galaxy S5′i beklenenden erken sunmak ve sönük kalan S4 satışlarını geride bırakmak istiyor. Gelecek ay Barselona’da gerçekleşecek Mobile World Congress (MWC) sırasında Galaxy S5′in tanıtılacağına dair dedikodular var ama kesinleşen bir bilgi yok. Diğer yandan teknik özellikler açısından da kesinleşen bilgi yok ama dedikodu çok.

Samsung Galaxy S5 Yeni Modeli Çok Satacak

Zaten iyice olgunlaşan ve Full HD desteği kazanan Super AMOLED ekranla ilgili olarak WQHD (2560 x 1440 piksel) adımı gelecek mi hep birlikte göreceğiz ama zaten net olan ekranın değiştirilmesi pek de şart değil. Samsung, bunun yerine Apple gibi 64-bit destekli yeni işlemciyi ön plana çıkarabilir ve kamerayı iyileştirebilir. İddialara göre 13 MP kameranın optik görüntü sabitleme desteği kazanması ilgi çekici bir ilerleme olabilir.

İlk bakışta Galaxy S serisinde dikkat çeken en ciddi eksilik ucuz plastik gövde. Note serisine sahte arka kapak eklendi ama pek bir fark gözlenmedi. Samsung Galaxy S5 ile metal gövdeye geçiş planları var. SamMobile sitesinden gelen bilgiye göre yeni modelde WQHD ekran, 16 MP kamera, metal gövde ve 64-bit destekli Exynos 6 işlemci (alternatifi Snapdragon 805) yer alacak. Apple’a yönelik bir diğer olası misillemeyse parmak izi okuyucu…

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top