Bu sene yaz aylarında başlatılan eşsiz bir Canonical kampanyasında Ubuntu Edge için destek aranmıştı. Indiegogo’daki 32 milyon dolar yatırım hedefleyen kampanya maalesef başarısız oldu ama toplanan 12.9 milyon dolar ayrı bir rekor kırdı. Sonucu başarısızlık olarak görmeyen Ubuntu geliştiricisi Canonical’dan gelen açıklamaya göre büyük bir üreticinin dikkati çekildi.

Android Ubuntu Touch akıllı telefona üretici desteği

Normalde Canonical’ın Ubuntu Edge’iyle Android ve Ubuntu Touch işletim sistemlerini çalıştırabilen üst seviye uçuk bir akıllı telefon üretilecekti. Yatırım toplanamayınca sadece Ubuntu Touch işletim sisteminin diğer cihazlara kurulabilen sürümleri hazırlandı. Ubuntu Edge tarih oldu ama Canonical’dan gelen açıklamaya göre büyük üreticilerden biri Ubuntu Touch içeren akıllı telefon üretmeye karar verdi.

Şu aşamada hangi üreticinin destek verdiği bilinmiyor. LG, Huawei, ZTE, Oppo gibi çıkış arayan bir firma ya da diğerleri olabilir. Şu anda sadece üst seviye donanım özelliklerine sahip bir cihazın Ubuntu Edge ile satışa sunulacağı söyleniyor. Firefox OS işletim sistemi de benzer yolu denedi ama patlama yapamadı ve sadece giriş seviyesi telefonlarda kendine yer bulabildi. Son olarak Jolla Sailfish işletim sistemini içeren telefonlar da benzer yola girdi. PC dünyasında çok sayıda takipçisi olan Ubuntu ne sonuç alır dersiniz?

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top