Kısa süre önce Gmail servisi dahilinde mail yolu ile gönderilen fotoğrafların otomatik olarak gösterileceğini duyuran Google'ın ardından güvenlik şirketleri harekete geçti. Gelişmiş algoritmalarla fotoğrafların içine yüklenebilecek olası zararlı kodların e-posta hesaplarını rahatlıkla ele geçirebileceğine dikkat çeken yetkililer, bu özelliğin kullanıcıya faydadan çok zarar getirebileceği uyarısında bulunuyor.
Panik Var Gmail'in yeni özelliklerine dikkat

BAŞKA BİR ÖZELLİK DAHA

Ancak sorun sadece bu değil. Gmail'e eklenen fotoğrafların içine yerleştirilebilecek kod sayesinde karşı tarafın fotoğrafı görüp görmediği anlaşılabiliyor. Haliyle bu da spam maili atanların işini kolaylaştıracağa benziyor. Zira karşısındaki e-posta adresini gerçek bir kişinin sık aralıklarla kullandığını keşfeden spam dağıtıcılar haliyle gereksiz posta yığınıyla Gmail hesaplarına yağmur gibi spam yani gereksiz posta yağdırabilir.
Tüm bu açıklamaların aksine Google ise Gmail'in geniş çapta korunduğunu ve kötü niyetli kullanıcıların Gmail'in güvenlik duvarını aşmasının söz konusu olmadığını savundu.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top