Rehine kurtarılması, Kontrgerilla ve genel terör operasyonlarına atanmış olan tek resmi birliktir. Delta Force, özel en iyi operatörlerden ve özel eğitimlerden geçirilmiş ve dikkatlice seçilmiş ordu askerlerinden oluşmaktadır. Ağır silahlar dahil olmak üzere elit bir eğitimden geçerler.


10- Spetsnaz



Rusların acı çekmeyi zevk haline getiren özel birliği Spetsnaz'lar, diğer birliklerin tam aksine eğitim amaçlı çalışmıyorlar. Daha çok bir ktail olarak yetiştirilen bu askerler, birbirlerinin parmak - kaburga vb. uzuvlarını kırarak çektikleri acıyı dindirmeye çalışıyor ve bunun adına da eğitim diyorlar.
Bu özel birlik yüksek düzeyli politikacıların korumalığını yapıyor ve keşif için istihdam ediliyorlar.


9- French Naval Commandos - Fransız Deniz Komandoları


Her biri ayrı görevler için yetiştirilmiş bu komandolar, keskin nişancılar , köpek birimleri, dalış, füze rampaları ve uzun menzilli ateş eğitimi alan 6 birimden oluşmakta.Bu özel kuvvetler, ikinci dünya savaşı sırasında Fransız deniz subayı olan Jacques-Yves Cousteau emriyle kuruldu.



8- MARSOC (Marine Special Operations Command) - Deniz Piyadeleri Özel Harekat Komutanlığı


1960'lı yıllarda kurulan bu birlik, deniz piyadeleri içindeki tecrübeli subaylardan oluşuyor. Somali, Nijerya, Irak ve Afganistan'da görev yapan bu askerler, kendi istekleri ile SEAL timlerine de dahil olabiliyor.



7- MI-6 (Military Intelligence Section 6) - Gizli Haberalma Servisi


İngilizlerin dış istihbarat timi olan bu birlik, Savunma Bakanlığı altındaki Savunma Konseyi'ne bağlı hizmet verir. Merkezi Vauxhall Cross, Londra'da olan MI 6, adını büro numarasından almaktadır. Faaliyetleri hakkındaki halka açık yayınları sansür yetkisi bulunur.



6- US Army Rangers - 75. Korucu Alayı


Bu birliğin kökleri, 17. yüzyılda varolan Amerikalı koruculardan gelmektedir. 75. Ranger Alayı'na katılacak olan askerler ABD Kara Kuvvetleri'nden gönüllü olanlar arasından seçilirler. 15 ay süren yoğun bir eğitimleri vardır. Şu anda 3 Ranger taburu bulunmaktadır. Bu taburlarda toplam 2200 asker vardır. Bir askerin ABD Ordusu'na maliyeti 258.000 #39;dır.
Bu birlik, ağır eğitimden geçmiş ve savaş alanına oldukça çabuk ulaşabilen, konvansiyonel ve özel operasyon hedeflerine karşı etkili olabilecek yeteneklerde uzmanlaşmış bir alaydır.

5- Green Berets - Yeşil Bereliler


Rambo ile tanıdığımız Yeşil Bereliler, Amerikan ordusunun konvansiyonel olmayan savaşlar ve özel harekâtlar için eğitilmiş olan birliklerine verilen isimdir. Birlik 1952'de Albay Aaron Bank tarafından kurulmuştur. Kuruluş yıllarındaki bir subayın (Edson Raff) katkısıyla resmî şapkaları yeşil beredir.
Birliğin resmî düsturu Latince De oppresso liber dir. ("Ezileni kurtarmak").



4- Delta Force - 1. Özel Kuvvetler Operasyonel Delta Kolu




3- Shayetet 13 - İsrail Elit Deniz Komandoları


Delta Force'a benzeyen bu birim, terörle mücadele ve rehin kurtarma konusunda uzmanlaşmış askerlerden oluşuyor. İç ve dış tehlikelere karşı kullanılan bu birimin katılmış olduğu saldırılar oldukça gizli tutulmakta.


2- Navy Seals


Bu birlik ise Amerika Birleşik Devletlerinin en elit birliği. Bir Navy Seals askerinin Amerika'ya maliyeti ortalama olarak 1.000.000$ civarındadır. Bu özel kuvvet birimi savaş, anti-terörizm, saldırı ve özel keşif görevlerinde kullanılır. Şu anda 8 Navy SEAL grubu bulunmaktadır. İstatistiklere göre yaklaşık 2169 Navy SEAL askeri bulunmaktadır. Navy SEAL olabilmek için yapılan testlere katılanların %77'si bu testler sonunda elenmektedir. Daha sonra Navy SEAL olmaya hak kazananlara 11 ay süren ağır bir eğitim verilmektedir.


1- SAS (Special Air Service) - İngiliz SAS Komandoları


Navy Seals ayarında olan bu birliği ilk sıraya taşıyan özelliği ise MI-5 ve MI-6 tarafından almış olduğu casusluk eğitimidir.
İkinci Dünya Savaşı,Malaya Tehlikesi, Endonezya-Malezya çatışmaları, Kuzey İrlanda Sorunu, Falkland Savaşı, Irak Savaşı ve Afganistan Savaşı'nda görev yapmışlardır. Ayrıca keskin nişancı ekibi vardır ve bu ekip gizli saldırılarıyla ünlüdür.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top