Yandex.Browser’ın Android tabanlı akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan mobil sürümü bugün kullanıma sunuldu. Yeni Yandex.Browser mobil tarayıcı, entegre arama fonksiyonları ve özel arayüz tasarımı sayesinde mobil internet deneyimini kolaylaştırarak bir üst seviyeye taşıyor.

Yeni Yandex.Browser mobil tarayıcı, bağlantı yavaşlığı, hareket halinde olma gibi nedenlerle her zaman konforlu olmayan mobil internet deneyimine çağımızın olmazsa olmazları olan hız ve rahatlık kavramlarını getiriyor. İnternet adreslerinin yanı sıra arama sorgularının da yazılabildiği akıllı arama satırı, İnternet sitelerinin tam isimlerini içermeyen, dolaylı sorgular ile de arama yapabiliyor. Tarayıcı, “Facebook” veya “vikipedi” şeklindeki popüler sorgularda, Yandex arama sonuçları sayfasını ziyaret etmeye gerek kalmadan ilgili İnternet sitesini ve hatta duruma göre sitenin ilgili bölümünü ekrana getiriyor.

Yeni Yandex.Browser mobil tarayıcı, benzer şekilde, mobil cihazlardan sıklıkla gelen “Paris fotoğrafları”, “cafe” veya “İstanbul tarihi mekanlar” gibi popüler sorguları da anında Yandex’in video arama, görsel arama, haberler servisi veya ilgili en yakın mekanların işaretlendiği bir harita ile hızla yanıtlayabiliyor. Masaüstü sürümünün sevilen özelliklerinden biri olan ve kullanıcıların favori İnternet sitelerine erişimini daha da hızlandıran görsel favoriler çubuğu “Tablo”, mobil sürümde de bulunuyor. Hareket halindeki tüm koşullar hesaplanarak yaratılan yeni Yandex.Browser mobil tarayıcı elbette cihazların mikrofonu üzerinden sesle arama yapmaya da olanak sağlıyor.

Tasarımındaki inceliklerle daha rahat bir mobil internet deneyimi sağlıyor
Geliştirilmesi sırasında akıllı telefon ve tabletlerin kullanımındaki farklılıklar da göz önünde bulundurulan yeni Yandex.Browser mobil tarayıcının arayüzü de hareket halindeki İnternet deneyimini rahatlatmak için tasarlandı. Örneğin, akıllı telefonların genellikle tek el ile kullanılıyor olması göz önünde bulundurularak, bu cihazlarda arama satırı ekranın alt kısmına yerleştirildi.

Turbo moduyla mobil internette zamandan ve kotadan tasarruf sağlıyor
Yeni Yandex.Browser mobil tarayıcı, masaüstü sürümünün en sevilen özelliklerinden biri olan Turbo modu özelliğini de taşıyor. Turbo modu, özellikle mobil şartlarda yavaş internet erişimiyle karşı karşıya kalındığında, açılan web sitelerinin içeriğini sıkıştırarak sayfaların hızlı yüklenmesini sağlarken, kullanıcıların hem zamandan, hem de İnternet kotalarından tasarruf etmelerini sağlıyor.
Yeni Yandex.Browser mobil tarayıcının Android tabanlı akıllı telefonlar (4.0 ve üzerindeki sürümler) için olan sürümü Google Play’den, indirilebilir. Tarayıcının  Android tabanlı tabletler için geliştirilen sürümü 2013 sonbahar aylarında kullanıma sunulacak. Yeni Yandex.Browser mobil tarayıcının tanıtım sayfasına mbrowser.yandex.com.tr adresinden ulaşılabilir.

Uygulamanın Google Play'deki açıklaması şöyle

Android tabanlı akıllı telefonlar için basit ve kullanışlı bir tarayıcı. Tam adresi girmeseniz bile tarayıcı, hangi siteyi aradığınızı anlar. Dahili arama sayesinde, fazladan tıklamalara ihtiyaç duymadan gerekli kaynakları doğrudan açabilirsiniz. Sevdiğiniz siteler her zaman elinizin altında olur. Yüksek sayfa yükleme hızı ile internette rahatça gezinebilirsiniz.
Adresler ve sorgular için akıllı satır:
– rahat çalışmanız için ekranın alt kısmında, parmaklarınızın hemen altında yer alır;
– hem klavyeden hem de mikrofon aracılığıyla sesli olarak girilen sorguları ve site adreslerini anlar;
- sitenin adresini tam olarak bilmeseniz de, tarayıcı birçok siteyi ve sayfayı açıklamaya göre tanır; örneğin, [hürriyet] veya [ekşisözlük].
Yeni mobil arama
– zamandan tasarruf etmeniz için arama, size hazır yanıtları sunar: haberler, görseller, video ve kurumların haritadaki konumları. Örneğin, müzik klibi aradığınızda, arama doğrudan videoyu izlemenizi önerir.
Sevdiğiniz sitelere hızlı erişim:
– adres satırına tıkladığınızda ve yeni sekme açtığınızda, en çok ziyaret ettiğiniz siteleri içeren Tablo açılır;
– sevdiğiniz sitelerin Tablo'da sabit olarak kalmaları için gerekli siteleri seçip manuel olarak onları sabitleyebilirsiniz.
Hızlandırılmış sayfa yüklemesi
– Turbo teknolojisi sayesinde uygulama, web sayfalarının içeriklerini sıkıştırarak yavaş internet bağlantısında bile sayfaların hızlı yüklenmesini ve mobil internetten tasarruf etmenizi sağlar.
El hareketleri ile yönetim:
– yeni sekme açmak için akıllı satırı tutup biraz çekmeniz yeterlidir;
– sekmeler arasında geçiş yapmak için parmağınızla sayfayı sürüklemeniz yeterli olur.
Güvenli koruma
– virüs ve zararlı sitelerden korur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top