Çinli bir şirket, ürettiği rekor incelikteki akıllı telefona, 5000 mAh gücünde bir batarya yerleştirdi! Sürekli kullanıldığında dahi şarj süresi görenleri büyülüyor!

Akıllı telefon dünyasının gün geçtikçe performans ve ekran teknolojisi üzerine gerçekleştirilen gelişmeler kullanıcının hız ve grafik beklentilerini karşılıyor olsa da, şarj süresinin kısalması konusunda şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Akıllı cihaz seçimi yaparken ilk bakılan noktanın batarya gücü olduğu şu dönemde, yüksek kapasiteli cihazlar akıllı telefon tercihlerinde ilk sırada yerini almayı başarıyor.

Ortalama 5 veya 6 günlük batarya süresine sahip olan  cep telefonlarının ardından akıllanan ve akıllandıkça daha fazla enerji sarf eden cihazların kullanım süresini yükseltmeye yönelik çalışmalar sürüyor. En fazla şarj süresi bünyesinde barındıran akıllı modellerden ikisi ise LG G2 (3000 mAh) ve Motorola Droid MAXX (3500 mAh). Sadece iki modelle yetinmeyen teknoloji severler, iPhone’da kullanılan 1440 mAh’lik bir batarya gücüne kıyasla oldukça başarılı görünen bu iki modelden daha da iyilerini bekliyor.

Çin’de televizyon yapımcısı olarak bilinen ChangHong firmasının üretmiş olduğu 8.99 mm kalınlığındaki akıllı telefona 5000 mAh bataryanın yerleştirilmesi üzerine, yeni rekor etkileyici bir şekilde kırılmış oldu. Android 4.2 sürümünü kullanan ChangHong Z9 , 4 çekirdekli 1.2 GHz MediaTek işlemciye, 5.5 inç ekrana, 8 MP LED flaşlı kamera performansına ve 1 GB Ram belleğe sahip.

Amerika veya diğer Avrupa ülkelerinde satışa sunulması hakkında henüz bir bilgi bulunmayan ChangHong Z9, üzerinde bulundurduğu 5000 mAh (iPhone 5’in 3.5 katı gücünde) bataryasıyla 3 günlük sürekli kullanım süresi ile şimdiden teknoloji severleri heyecanlandırmayı başardı.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top