En büyük akıllı telefon üreticilerinden birisi olan Sony, son zamanda çıkarmış olduğu birçok akıllı telefonu suya ve toza dayanıklı olarak üretiyordu. Şimdi de bu geleneğini yeni çıkarmayı planladığı Xperia Tablet Z modelinde de uygulamayı hedefliyor. Kasa olarak da oldukça sağlam olan tablette 10.1-inç 1920 x 1200 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip. Performans olarak da üst seviye olan model Xperia Tablet S’nin devamı niteliğinde tasarımlar barındırıyor.1.5 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli Krait işlemciden güç alacak olan model yeni çıkan birçok akıllı telefon ve tablet gibi 2 GB RAM’e sahip olacak. Grafik işlemci olarak da Adreno 320 kullanan model sorunsuz bir şekilde ağır yüklerin altından kalkmayı hedeflemekte.

32 GB dahili hafıza ile satışa sunulması beklenen modelde şimdilik microSD kart yuvasının olup olmayacağı bilinmemekte. Belki de modelin gelecek dönemlerde farklı depolama alanlarına sahip farklı modelleri de sunulabilir. 2 MP ön kameraya sahip olması beklenen model böylelikle kaliteli görüntülü konuşma sunuyor. Ayrıca 8 MP arka kameraya sahip olacak olan model kaliteli video kaydı yapabilme özelliğine sahip olacak.

Toza ve suya dayanıklı olan Xperia Tablet Z modelinin kablolu olarak ek hafıza birimine bağlı olması bekleniyor. Wi-Fi, Bluetooth ve NFC teknolojilerine sahip olması beklenen modelin 6000 mAh bataryadan güç alması bekleniyor. Tabi ki şimdilik bu batarya ile ne kadar süre kullanım sunduğu konusunda bir bilgiye yer verilmiş değil.


Sony’nin son sistem teknoloji ile üreteceği ve oldukça dayanıklı olacağını düşündüğümüz bu tabletin özellikleri şimdilik bu şekilde. Tabi ki bu özellikler netlik kazanmış değil. Dolayısıyla tablet içerisinde bazı özelliklerin değişiklik gösterebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top