Samsung’un Galaxy Note 3 ile başlattığı yeni bir eylem özellikle yurt dışından telefon getirecekleri tedirgin etmeye yetti. Özellikle Galaxy Note 3'ün Snapdragon 800 işlemcili versiyonunu satın almak isteyen kullanıcıların haberlere konu olan “bölge kilidi” sorunu ile karşılaşması olası görünüyor.


Samsung her ne kadar “Galaxy Note 3 satın aldıktan sonra ülkenizde faaliyet gösteren bir taşıyıcının SIM kartı ile aktif ettikten sonra telefonu dilediğiniz ülkede kullanabilirsiniz” şeklinde bir açıklama yapmış olsa da, önemli bir kullanıcı kitlesi farklı ülkelerde bölge kilidine takıldıklarını bildiriyor.

Kısa süre önce Galaxy Note 3 için CF-Root dosyalarını hazırlatan ve bu sayede telefona hem Root yetkisi kazandıran hem de Custom Recovery yüklenmesine olanak sağlayan XDA-Geliştiriciler Forumu‘nun kıdemli moderatörlerinden Chainfire, hazırladığı RegionLock adlı uygulama ile bölge kilidine çözüm getiriyor.

APK dosyası şeklinde hazırlanan uygulama halihazırda 2.70 dolarlık fiyatı ile Play Store’daki yerini almış durumda. Söz konusu uygulamayı kullanaran bölge kilidini pasif duruma getirmek içinse öncelikle kullandığınız Galaxy Note 3'ün Root yetkisine sahip olması gerekir. Ayrıca telefondaki firmware sürümünün MI7 olması gerekir (En azından şimdilik öyle, yeni güncellemelerde uygulamanın diğer sürümlerle uyumu görülecektir).

Yurt dışından satın aldığınız Snapdragon 800 işlemcili Galaxy Note 3'te bir şekilde bölge kilidi ile karşılaşırsanız yukarıda saydığımız gereksinimlerin yanında tek yapmanız gereken Play Store’dan RegionLock uygulamasını indirmek ve alt bölümdeki videoda yer alan talimatları uygulamak.





 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top