Günümüz cep telefonu teknolojisi tüm hızı ile değişim göstermektedir. En son olarak akıllı telefonlar cıktığı günden bu guüne dokunmatik ekranlar sayesinde bizlerde android dünyasında bir anda kendimizi bulmuş bulunmkatayız.

İşte bugun sizlere yeni aldığınız android ceptelefonları için yeni kurulumlar yeni uygulamalar ile telefonunuzu daha kolay bir şekılde kullanmanız için 2013 yılına özel adroid uygulamaları ve eklentileri için sitemiz sizere fazlası ile yardımıcı olacağına inanıyoruzç

Android, Google tarafından geliştirilen mobil işletim sistemi artık televizyonların, buzdolaplarının bile akıllı olduğu şu zamanda mobil ihtiyacı karşılayacak bir mobil işletim sistemine ihtiyaç vardı ve Google markası her işte olduğu gibi insanlık yararına (!) bu olaya el attı ve bugün mobil cihazların en çok kullandığı işletim sistemi olan Android hayata geçti.

Aslında Google Android 'i kendisi yapmadı pek çok Google ürününde olduğu gibi satın alım yoluna gitti Android Inc adında ki şirketi satın alan Google geliştirme ekibini değiştirmeden Android 'i geliştirmeye devam etti ve yayınlanan ilk Android sürümü olan Android 1.5 [Cupcak] 30 Nisan 2009 tarihinde yayınlandı.

Android aslında linux tabanlı bir işletim sistemidir açık kaynağın başarısı bir kaz daha kanıtlanmıştır son kararlı  Android sürümü Andorid 4.2 Jelly Bean 29 Ekim 2012 ' de yayınlanmıştır.

Kaynaklar:
Android.com
Wikipedia Sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top