Milyonlarca kullanıcısı yer alan dünyanın en tek sürü kullanılan sosyal ağ sitesi Facebook'un bu günlerde başı kötü derde girdi.  " Saklılık ihlal" edildiği gerekçesiyle Avusturyalı tek haklar talebesi aracılığıyla açılan davada bir .3 milyar kullanıcısı bulunan Facebook'un kullanıcı başına 500 Avro  ( tahmini 1500 TL ) tazminat ödemesi isteniyor.

Bu vaziyette şayet dava Facebook aleyhine sonuçlanacak olursa kocaman tek tazminat ile karşın karşıya kalacak bulunan Facebook, kara kara düşünüyor desek yeridir. Bununla Birlikte laf konusu tazminatın yalnızca Avrupa Birliği ülkerince hudutlu durum kalmayacağı da anlaşılan değil.

Avusturyalı haklar talebesi 26 yaşlarındaki Max Schrems, dev firmaya tazminat davası açtı. Schrems, sosyal basın sitesinin kullanıcılarının gizliliğine ve şahsi bilgisine hürmet göstermediği iddiasında yer aldı .

Ntvmsnbc'nin haberine yönelik , Facebook'un kullanıcı başına 500 Avro (bir500 TL) ödemesini talep eden Max Schrems, öbür kullanıcıların namına yardım olmalarını da talep etti . AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI ve Kanada haricinde öbür ülkelerdeki kullanıcılarına İrlanda üzerinden görev imkanı sunan Facebook, bu sebeple Avrupa Birliği (AB) kanunlarına uymakla mükellef .

AB azası Avusturya'da açılan davanın Facebook'un aleyhine neticelenmesi halinde firmanın izleyeceği siyaset belirsizliğini savunuyor . Laf konusu tazminatın yalnızca AB azası ülkelerle hudutlu durum kalmayacağı ise artık bilinmiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top